Sekoittaminen ja maistaminen

Sekoittaminen ja maistaminen

Twiningsin asiantuntevien teensekoittajien koulutus kestää viisi vuotta. Tämän jälkeen he matkustavat ympäri maailmaa etsien teesekoituksiimme täydellisesti sopivia teelaatuja tuhansilta teeviljelmiltä. Jopa saman teeviljelmän sato on aina erilainen, joten teensekoittaminen on erittäin monimutkainen ja taitoa vaativa prosessi. Sekoittaminen on ensimmäinen ratkaiseva vaihe täydellisen teekupillisen valmistuksessa.

Twinings kuuluu myös niiden harvojen teentuottajien joukkoon, jotka valmistavat itse teessä käytettävät yrtti- ja hedelmäaineosat. Valvomalla kaikkia teen ainesosia varmistamme reseptiemme ainutlaatuisuuden.

Aluksi teenmaistajat suorittavat alustavan makutestin. Tässä vaiheessa arvioidaan pienen tee-erän laatu, maku ja väri. Leikkuuvaiheeseen selvinneet teet sekoitetaan ja valmistellaan makuvertailua varten. Teenmaistajat suorittavat vertailutestin, jossa teesekoitusten makua verrataan jokaisen Twinings-teen mallierään. Pyrimme aina teesekoituksissamme täydellisyyteen. Siksi teesi maistuu samalta vuosi toisensa jälkeen.

Seuraavassa vaiheessa kuparikattilassa keitetyssä raikkaassa vedessä haudutetaan 30 erilaista koesekoitusta. Lehtiä haudutetaan täsmälleen kuusi minuuttia, minkä jälkeen juoma kaadetaan kuppiin maistettavaksi.

Teenmaistajat arvioivat teelehdet lopuksi sekä kuivina että kosteina. Maistajat arvioivat teelehtien värin ja kirkkauden. He maistavat jokaista koe-erää erityisellä lusikalla, joka tuo nesteen kitalaen takaosaan, jossa haju- ja makuaistit yhdistyvät. Tässä vaiheessa korostuu kokemus. Maistajamme tunnistavat jokaisen koe-erän teen kasvupaikkaan, korkeusolosuhteisiin ja kasvuominaisuuksiin liittyvät piirteet ja pystyvät näin havaitsemaan pienimmätkin poikkeamat halutuista laatunormeista.