Twiningsin historia

Twiningsin historia

Yli kolmesataa vuotta sitten Thomas Twining osti Master Tom's Coffee House -nimisen kahvilan Devereux Courtista, Lontoon Strandilta. Sijainti oli täydellinen. Kahvilassa vieraili säännöllisesti lakimiehiä, akateemikkoja, lääkäreitä ja kirjailijoita. Lontoossa oli tuolloin yli 2 000 kahvilaa, joten kilpailu oli kovaa. Thomas Twining ei tyytynyt tarjoilemaan asiakkailleen laadukasta teetä. Hän alkoi pian myydä teetä myös kotona keitettäväksi.

Tee oli tuohon aikaan varsin kallista. Teehankinnoista vastasivat talojen emännät, ja teetä säilytettiin erityisissä lukittavissa kaapeissa. Niinpä Thomasin tuotteiden kohderyhmäksi valikoitui Lontoon rouvasväki. He saapuivat paikalle hevosvaunuissa ja lähettivät palvelijansa myymälään ostoksille. Naisilla ei ollut asiaa kahviloihin; ne olivat perinteisesti miesten kokoontumispaikkoja.

Pian Thomas myi enemmän kuivattuja teelehtiä kuin valmiiksi haudutettua teetä. Niinpä hän avasi ensimmäisen tee- ja kahvimyymälänsä osoitteessa 216 the Strand. Twiningsin teemyymälä sijaitsee edelleen samassa osoitteessa.