Täydellinen teekupillinen

Täydellinen teekupillinen

Jos etsit täydellistä teetä, Twinings on tehnyt raskaan työn puolestasi. Jokaisessa Twiningsin teesekoituksessa käytetään vain parhaita ainesosia, jotka taidokkaasti yhdistettynä takaavat herkullisen maku-, väri- ja tuoksuelämyksen.

Onko jokin tapa nauttia teetä se ainoa oikea? Me Twiningsilla uskomme, että kyseessä on makuasia. On kuitenkin tiettyjä niksejä, joiden avulla valmistuu paras mahdollinen Twinings-tee. 

Miten teetä tulisi säilyttää?

Tee imee itseensä kosteutta ja keittiössä leijuvia tuoksuja. Jotta tee säilyisi raikkaana ja oikean makuisena, sekä irtotee että teepussit kannattaa säilyttää ilmatiiviissä purkissa tai laatikossa.

Miten valmistan hyvää teetä?

Tässä teenvalmistuksen kultaiset säännöt:
Tee rakastaa happea, sillä se auttaa maun kehittymisessä. Käytä siis keitinvetenä aina raikasta, kylmää vettä.
Varmista, että teekannu on puhdas.
Lämmitä teekannu kaatamalla siihen pieni määrä kiehuvaa vettä.
Käytä mustan teen haudutukseen aina juuri kiehautettua vettä. Älä kuitenkaan keitä vettä liian kauan.
Vihreän teen valmistukseen sopii parhaiten kiehumispisteeseen kuumennettu vesi.
Sopivana annostelumääränä pidetään yhtä teelusikallista henkilöä ja lisäksi yhtä lusikallista kannua kohden. Annostelua voi kuitenkin muuttaa maun mukaan.
Joidenkin mielestä sokeri peittää teen maut. Jos olet makean teen ystävä, suosittelemme hedelmäteetä!
Teemyssyllä peitetyssä kannussa haudutusaika pitenee ja teehen voi tulla kitkerä maku. Teepallo tai teepussit tuovat ratkaisun ongelmaan.

Kuinka kauan teepussia pitäisi hauduttaa? 

Suositeltava haudutusaika on yleensä kahdesta kolmeen minuuttia, jotta maku ehtii kehittyä. Aika kuitenkin vaihtelee teelaadun mukaan.  Teepakkauksessa kerrotaan haudutusohjeet.  Valmiiseen teehen voi oman maun mukaan lisätä maitoa tai sitruunaa.

Entä kuinka kauan irtoteetä tulisi hauduttaa?

Suosittelemme irtoteelle enintään seitsemän minuutin haudutusta teekannussa. Haudutusaikaan pätee seuraava sääntö: mitä suuremmat teelehdet, sitä pidempi haudutusaika. Earl Grey ja Lady Grey vaativat viiden minuutin haudutuksen, pienempilehtiset vain nelisen minuuttia.

Tuleeko irtoteestä pussiteetä parempaa juomaa?

Molemmissa on etunsa. Moni nauttii irtoteen valmistusrituaalista, kun taas teepussien etuna on käytön helppous. Twiningsin pussiteeksi tarkoitetut teesekoitukset valmistellaan siten, että ne vastaavat laadultaan irtoteenä myytävää teetä. Lehden kokoerosta huolimatta juomat ovat yhtä laadukkaita. 

Tulisiko maito lisätä kuppiin ensimmäisenä vai viimeisenä?

Entisaikaan maito lisättiin kuppiin ensimmäisenä, millä varjeltiin hauraasta luuposliinista valmistettuja teekuppeja. Nykyään kyse on lähinnä makuasiasta.

Joskus teekuppiini ja teen pinnalle ilmestyy öljykerros. Mistä tämä johtuu?

Teepussin pienistä teelehdistä voi joskus vapautua hieman eteerisiä öljyjä, jotka muodostavat öljykertymiä teen ja kupin pintaan. Tätä ruskeaa kertymää muodostuu yleensä alueilla, joissa vesi on kovaa. Vedensuodatin vähentää kertymiä merkittävästi.